«

»

Okt 22

Probleem kaartenplaatsers

Verzonden: dinsdag 8 oktober 2013 17:42
Aan: Algemene Administratie (Algemene Administratie)
Onderwerp: Open mailbericht : Probleem kaartenplaatsers

 

T.A.V. CBS STAD AALST

 

Reeds jaar en dag ergeren automobilisten zich blauw aan de gekleurde visitekaartjes die ze om de haverklap tussen de rubber van hun ramen, dan wel achter hun ruitenwissers vinden. Het is alsof ze met een versleten en vlug te verkomen auto rijden. Daarenboven zijn dit misschien ook merktekens voor andere doeleinden. Ook Aalst ontsnapt niet aan deze opdringerige verkoopstechnieken. De buit van vandaag vindt u in bijlage (heb wek veiligheidshalve de gsm-nummers onleesbaar gemaakt).

 

Waar deze methode vroeger af en toe voorviel, is dit nu letterlijk dagelijkse kost geworden, met alle gevolgen van dien. De vereniging van  handelaars in tweedehands voertuigen (GOV) heeft de kat dan ook terecht de bel aangebonden en wil deze praktijken uit het straatbeeld verbannen. Dikwijls gaat het om opkopers die niet in regel zijn met de specifieke wetgeving ter zake. Er zijn vele voorbeelden van verkopers die letterlijk en figuurlijk  bij de neus werden genomen. Daarenboven staat de verantwoordelijke uitgever zelden of nooit op het “visitekaartje” vermeld.

 

Het wordt dan ook de hoogste tijd om ook en vooral vanuit de steden en gemeenten het nodige te doen om deze praktijken te bannen. Deze manier van handel drijven is maatschappelijk veel meer storend dan de meeste zogenaamde overtredingen waar kwistig zware gasboetes worden voor uitgedeeld.

 

O.m. Ukkel heeft hierin reeds het voortouw genomen en in de gemeenteraad een reglement gestemd, waarbij een belasting werd gestemd van € 250 per vastgestelde inbreuk, waardoor  het probleem met meer dan 75% kon worden teruggedrongen. Een goede hint voor het stadsbestuur om ook een dergelijke maatregel in te voeren, minstens te overwegen (alhoewel ik uit ervaring spijtig genoeg weet dat voorstellen van buiten het eigen kringetje nogal dikwijls ondergesneeuwd geraken).

 

 

Aalst, 8 oktober 2013

 

 

A.E.BOGAERT

Share

Geef een reactie

Secured for spam by MLW and Associates, LLP's Super CAPTCHASecured by Super-CAPTCHA Developed by Goldsboro Web Development..